България

Гуцанов, БСП: Опитът на президента Радев да удари БСП няма да успее. От 131 години много хора са се пробвали и никой не е успял

По думите на социалистът Борислав Гуцанов от 131 години е имало опити за удари срещу БСП, но до момента никой не е успявал

„Много хора са пробвали да имат удари срещу БСП 131 години и никой не е успял. Няма да бъде и този опит успешен, ако е такъв на президента Радев. Но има доста съмнения в честността, когато е правен този служебен кабинет.“ Това заяви организационният секретар и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов в ефира на bTV.

„БСП през тези 7 месеца в управлението бяхме партията, която не позволи по никакъв начин да има износ на оръжия за Украйна. Декларацията на Народното събрания, която първоначално беше доста остра срещу Русия, беше смекчена благодарение на парламентарната група на БСП. Ние бяхме тези, които искахме възстановяването на разговорите с „Газпром“ и с всички възможни доставчици на газ в страната ни, за да можем да имаме доставки на газ на възможно най-изгодна цена“, изтъкна Гуцанов. Той припомни, че след изгонването на руските дипломати, БСП са казали, че няма как Кирил Петков да продължи да бъде министър-председател.

„Ако всички тези неща са против виждането на президента Радев и ако затова се правят подобни внушения с този служебен кабинет, това е твъде странно“, отбеляза социалистът.

Борислав Гуцанов посочи, че странните назначения не се свеждат само до членове на БСП. „Има още един министър, на електронното управление – Георги Тодоров беше председател на борда на директорите на Държавно предприятия „Пристанищна инфраструктура“, което отпусна 435 млн. за одълбочаването на канала във Варна без търг и без конкурс. Това беше един от най-големите скандали миналата година, заради което той не стана за втори път служебен министър на транспорта. Сега го виждаме като служебен министър на електронното управление, при положение че има доста спорни моменти около машинното гласуване, а най-важната задача на служебното правителство е да осигури чистотата на избора“, обясни Гуцанов.

Той също недоумява как един човек, освободен от вицепремиера и министър на икономиката като член на ръководството на военно предприятие, може да бъде върнат като служебен министър в област, в която има безспорен възход.

По публикацията работи: Станислава Гавазова

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 2 дни
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 2 дни
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца