ГЕРБ: Aко ПП са евроатлантическа партия защо сме увеличили вноса от Русия със 160%

58

Това заяви бившият социален министър и депутат от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя допълни, че ГЕРБ биха били в коалиция само с партии с евроатлантическа ориентация

„Ние много ясно казахме, имаме няколко приоритета това са – 100% диверсификация на газа, таван на цените на електроенергията и на горивата, еврозона, съдебна реформа, борба с корупцията. Това са теми, по които ГЕРБ иска и държи да се работи, включително разбира се и зелена икономика, дигитализация. Това са темите, по които ние трябва да започнем разговори с хората, които имат ясна евроатлантическа ориентация. Това са партиите, с които ние ще водим диалог“.

Това каза бившият социален министър и депутат от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в ефира на bTV.

Тя коментира и това дали ДПС могат да бъдат евентуални коалиционни партньори на ГЕРБ заради тяхната евроатлантическа ориентация.

„Нашите избиратели трудно биха приели коалиция с ДПС, така че на този етап това ние не го обсъждаме. Но по външнополитически приоритети ДПС винаги са изразявали своята ясна евроатлантическа ориентация, включително подкрепиха и декларацията за Украйна, решенията за оръжието за Украйна, за Северна Македония“, добави Сачева.

Сачева коментира и това дали „Продължаваме промяната“ биха били евентуални коалиционни партньори. „Въпросът е колко евроатлантическа партия е ПП. Последните данни на НСИ по стокообмена са се увеличили. Странно, ако са евроатлантическа партия защо сме увеличили вноса от Русия със 160%“.

По публикацията работи: Станислава Гавазова