Гълъб Донев на представянето на служебното правителство: Не губя равновесие от високото (ВИДЕО)

98

Днес президентът на България Румен Радев представи официално състава на служебното правителство и заяви какви ще бъдат неговите приоритети. След това новият служебен министър Гълъб Донев отговори с кратко слово

„В такъв момент обикновено се изказва благодарност за доверието. И аз ще го направя. Не само заради очакването, че така се прави. А защото знам от личен опит, че отговорността на хората и доверието на хората те пазят от загубата на равновесие, без значение колко високо в управленската йерархия се намираш“, заяви Гълъб Донев.

„Не губя равновесие от високото и не търся вратичката в закона“, изтъкна той.

„По силата на Конституцията, президентът е гарант за министър-председателя и министрите, на които дава своя кредит на доверие. Господин президент, благодаря Ви за доверието“, заяви Донев.

„Убедено твърдя, че служебното правителство не е Б-отбор в управление на държавата. Това не е моя маркетингова приумица. Това отсъжда основният закон. Днес предстои встъпване в длъжност на стотното правителство по ред на Република България, което няма да разполага със сто дни толеранс. На нас се пада нелеката задача да търсим решение за наследените кризи, без да разполагаме с механизмите на работещо Народното събрание“, допълни той.

Организирането и провеждането на честни избори, възстановяване доверието в институциите, намиране изход на всички завещани кризи, продължаване работата по Плана за устойчивост – очерта приоритетите на кабинета Гълъб Донев.

След това служебните министри произнесоха клетва пред президента.