Пребиха възрастна жена и нейния син в пловдивско село (ВИДЕО)

362

Възрастна жена и синът ѝ стават жертва на нападение в дома им в пловдивското село Скутаре. При опита за грабеж двама души нахлули в къщата им, която е в края на селото и се опитали да вземат наличните им пари.

Къщата, в която е извършено нападението се намира в края на село Скутаре (Пловдивско), предават от NOVA. В събота, около 02.00 ч. през нощта, двама, прескачат двуметрова ограда о влизат в къщата. Там ги посрещнал собственикът на дома. Мъжът се събудил, благодарение на силния лай на кучетата.

Той разказа, че след като е излязъл на двора, е чул кучето да лае. След това е видял човек, който го е ударил по главата. Другият е стоял до оградата. После влязъл в къщата при майката на Желязко Желязков (жертвата).

По думите му, те тършували и преровили цялата къща. Единият от крадците казал: „Ако имах нож, щях да те заколя“.

87-годипната Яна Желязкова също става жертва на двамата похитители. По думите, става ясно, че в началото тя е помислила, че синът й е този, който рови в гардеробите. Мъжът, който е бил вътре я е ударил три пъти зад главата, при което тя е паднала на леглото.

„Някой влезе в стаята, помислих, че е синът му. Удариха ме по главата. Искаха пари, но нямах. Имах едни 30 лв.”, разказа тя.

Двамата криминалнопроявени нападатели са задържани. Предстои да им бъде повдигнато обвинение.

 

По публикацията работи: Силвана Димитрова