Тошко Йорданов, категоричен: Вече гледаме към 48-ия парламент

400

Днес Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ заяви, че тяхната партия вече гледа към 48-ия парламент.

Йораднов уточни, че досега „Има такъв народ“ не се явявала в коалциия, няма и да го направим сега, предаде NOVA.

Дали ще сме опозиция или в управлението зависи от конфигурацията в парламента. Това говорене, че изборите са нещи страшно е прикритие на риска на някои политици да не излязат от властта. Изборите са най-нормалното нещо в демокрацията. Хората трябва да решават в криза кой трябва да управлява. Ние като управляващи, с какво помогнахме тези кризи да бъдат решени. Бяхме част от управлението, казахме какво трябва да се направи и бяхме обвинени във вътрешна опизиция. Казахме за някои неща не са правилни и в момента се доказва, отбеляза депутатът от „Има такъв народ“.

Йорданов отбеляза, че два закона приети в Народното събрание са паднали в Конституционния съд, което е позор.

Никола Минчев беше свален след като излязохме от коалцияита. По наше предложение, не на ГЕРБ, защото наруши правилата на парламента. Не е противоречие, че бихме го подкрепили за премиер. Ние не искахме Кирил Петков и Асен Василев, каза още той.

Йорданов коментира, че не е нарушил никакви правила с идването си в парламента с тениска с надпис „Harvard law“. И добави че е било закачка към началника на кабиенета „Петков“ Лена Бориславова.

В следващия парламент няма да работим с ГЕРБ, ДПС и Възраждане“. Дори и ГЕРБ да ни поканят на разговори ще им кажем, че няма да управляваме с тях, отбеляза още Йорданов.