Костадин Костадинов призова българите да не спазват противоепидемичните мерки

158

Днес във Варна се проведе брифинг на партия „Възраждане“. Лидерът на партията доктор Костадин Костадинов призова варненци и българите да не спазват противоепидемичните мерки. Припомняме, че от утре на територията на Варна се изисква носене на маски на закрито.

Според д-р Костадинов мерките са противоконституцонни. От „Възраждане „ще пуснат на сайта си инструкция за обжалване на евентуалните глоби и актове. Доктор Костадинов каза още:

„Ще има подробна инструкция как и по какъв начин да обжалват тези актове, защото тези актове падат. Те са незаконни и за това падат. Три пъти съм бил глобяван досега и трите пъти съм печелил делата след като съм ги обжалвал в Административния съд. Не съм парадирал с това, че съм председател на политическа партия, нито пък съм бил и към онзи момент, когато съм водил делата, народен представител. Актовете са неиздържани. В този конкретен случай даже няма да се налага и помощ от адвокат. Всеки един човек ще може сам да си го попълни, съответно ще може и сам да си го пусне в съда.“

За предстоящите предсрочни парламентарни избори, Костадин Костадинов посочи, че партията му ще бъде първа политическа сила, а правителството на Кирил Петков е нанесло тотална щета на държавата и почти я е докарало до нова национална катастрофа.