Орбан с поредното си остро изказване: Аз съм единственият европейски политик, който открито има антиимигрантска политика

1895

Поредно остро изказване на унгарския премиер Виктор Орбан. „Аз съм единственият европейски политик, който открито има антиимигрантска политика. Аз не боравя с намеци“, заяви той

След като през уикенда негови коментари по темата за миграцията доведоха до оставки на негови близки сътрудници, вчера по време на посещение в Австрия, Орбан избра да се придържа към същата реторика, предаде БНТ. По време на среща с австрийския канцлер Нехамер, унгарският премиер заяви, че не е расист, но не иска унгарците да се превърнат в цитирам „хора от смесена раса“.

Пред журналисти Нехамер заяви, че двамата са обсъдили изказванията на Орбан и че трябва да бъде ясно, че Виена остро осъжда всякакви форми на расизъм и антисемитизъм. В австрийската столица Виктор Орбан беше освиркан от протестиращи.

„Аз съм единственият европейски политик, който открито има антиимигрантска политика. Аз не боравя с намеци. Имам много ясна позиция. И определям себе си като политик с антиимигрантски възгледи. Не искам Унгария да се превръща в държава на имигранти и не би ми харесало към страната ни да има увеличен поток от такива. Това не е въпрос на раса, а на култура. Просто искаме страната ни да бъде такава, каквато е сега“, каза Орбан.

По публикацията работи: Станислава Гавазова