Украйна настъпва в Херсонска област, а Русия в Донбас: Руските командири са „изправени пред дилема“

963

Нито една от двете държави не бележи някакъв съществен напредък в настъплението си.  Руските командири са „изправени пред дилема“. Ето каква е тя:

Украйна настъпва в Херсонска област, а руснаците в Донбас, но нито една от двете страни не бележи съществен напредък – такива са заключенията на британското военно министерство за ситуацията на фронта.

Руските командири са „изправени пред дилема“ – дали да осигурят ресурси за офанзивата на изток или да укрепят отбраната на запад, пише в профила в Туитър на ведомството. Причина за контраатаката на украинците вероятно е решението за проруски референдум за Херсонска област, посочват експерти, предаде БНТ. 92 украински военни са обвинени в престъпления срещу човечеството по данни на руския следствен комитет.

1300 са криминалните случаи, по които руските служби работят от началото на инвазията в Украйна. Киев също разследва военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени от руски военни. От началото на войната случаите са повече от 21 000, твърди украинската страна. В среднощното си послание президентът Володимир Зеленски заяви, че започва важна седмица, в която на 28 юли за първи път ще се чества Денят на украинската държавност.

По публикацията работи: Станислава Гавазова