Тимът на Левски надви ПАОК. Сините грабнаха победата с 2:0

65

Тимът на Левски се завърна ударно след пауза от три години в европейските клубни турнири. “Сините” отново подлудиха своите истински фенове, след като напълно заслужено надвиха с 2:0 гръцкия  отбор ПАОК в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Сините направиха отличен дебют в третия по сила турнир, като героично се справиха с един от най-добрите отбори на Балканите през последните години. Невероятният Станимир Стоилов надхитри своя съперник Разван Луческу и неслучайно привържениците отново скандираха неговото име на няколко пъти.

От всички контузени само Ван дер Каап успя да се изправи на крака и да играе на инжекции, той стисна зъби и започна от първата минута. Мъри заложи на вратата на Николай Михайлов, а пред него в защита бяха петима играчи Жереми Петрис, който дебютира от първата минута. Фантастичните фенове на Левски създадоха страхотна атмосфера на “Георги Аспарухов”. Над 15 000 от тях напълниха всичките възможни места за тази среща, след като клубът имаше наказание от УЕФА да затвори 3600 местa.

По публикацията работи: Силвана Димитрова