След масов бой между две фамилии, мъж без книжка отне живота на възрастна жена

361

Неправоспособен и употребил алкохол, шофьор на автомобил прегази жена и отне живота й в хасковското село Жълти бряг, след което избяга, съобщават BTV.

Снощи в 23:15 часа на спешния телефон са подадени два последователни сигнала. Първият е за сбиване до църквата в селото между група мъже. а вторият за починалата жена. На мястото незабавно са изпратени униформени служители, които установили, че е възникнал скандал между две групи мъже от два рода, събрали се да празнуват. В хода на тържеството, на което се е консумирало алкохол, те си припомнили стари обиди и се разразил скандал.

Един от тях, на 25 г. от село Книжовник, се прибрал в родното си село, събрал свои приятели и отново се върнал в Жълти бряг с подкреплението си, използвайки лекия автомобил на своя баща. По време на скандала се качил в колата, за да разгони опонентите си, но се ударил в стълб. След това потеглил отново и блъснал намиращата се на улицата жена от село Долни Главанак. След инцидента избягал с колата в село Конуш, където е задържан от полицаите.

В хода на работата станало известно, че е неправоспособен, без свидетелство за правоуправление. Направена проба отчела 1,04 промила алкохол в кръвта. Трупът на починалата 65-годишна жена е транспортиран за аутопсия. Работата по установяване мотивите за скандала са в процес на изясняване, разпитват се множество хора, които са станали свидетели на инцидента. По случая е образувано е досъдебно производство.

По публикацията: Силвана Димитрова