ГЕРБ: Незабавно да се избере нов председател на КЕВР (ВИДЕО)

107

За това настояха депутати от ГЕРБ заради погазената Конституция. Това обявиха народни представители от партията по време на състоял се извънреден брифинг в кулоарите на НС

Депутатите от ГЕРБ-СДС поискаха незабавен избор на нов председател на КЕВР. Брифингът бе даден минути, след като бе оповестено решение на Конституционния съд, което гласи, че Станислав Тодоров е назначен на поста в нарушение на Конституцията.

„Кирил Петков сам каза, че ще обезсили меморандума с Джемкорп, защото има сведения от ДАНС, че този меморандум представлява заплаха за националната сигурност на България. Днес получихме писмо от ДАНС, от което следва, че включването на посредници при доставката на газа е въпрос, който трябва да бъде отнесен на вниманието на Върховната касационна прокуратура. Това означава, че в нашия сигнал се съдържат сериозни данни за извършени престъпления. От този момент КЕВР няма председател. Председателят е свален с решение на КС“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков и настоя за незабен избор на нов председател на КЕВР.

По думите му депутати от бившата четворна коалиция са допуснали нарушения в Конституцията. Той визира Христо Иванов, Атанас Славов, Ива Митева и Крум Зарков.

“Тези хора нямат право да говорят за съдебна реформа. Те допускат нарушение на Конституцията и законите. Ако настояват да приемат Закон за изменение на закона за КПКОНПИ, нека знаят, че този закон също ще бъде обявен за противоконституционен”, категоричен бе Чолаков.

Той заяви още, че от ГЕРБ ще обявят за незаконно и евентуалното назначение на Бойко Рашков за шеф на Антикорупционната комисия. “Тази агония трябва да приключи веднага”, категоричен бе Чолаков.

Десислава Атанасова също обвини депутати от ПП, ДБ, ИТН И БСП, като каза, че “за пореден път газят законодателството и Конституцията”.

“Великите юристи от ПП, ДБ, ИТН и БСП направиха промяна на закона за човека и въпреки това сбъркаха, защото той не отговаря на тези условия”, заяви Атанасова, визирайки председателят на КЕВР. “Всяка от страните, която има интерес, може да събори решения на КЕВР, взети от избирането на противоконституциония председател досега. Това означава хаос за българската енергетика! Жалко е, че има доктори по конституционно право в този парламент”, каза още Десислава Атанасова.