Един от най-известните резервати в света предлага разходка и сафари (ВИДЕО)

51

Масай Мара в Кения e национален парк, основан още през далечната 1948 година. Той е считан за най-големия парк в африканската държава

Една от най-популярните сафари дейности там е „откриването на големите 5” – лъв, носорог, бивол, слон и леопард. Терминът датира от времето, когато ловът на диви животни е бил позволен. Именно тези видове били ценна плячка за ловците, защото били най-трудни за убиване и който успеел да отстреля и петте, получавал специален трофей.

Масай Мара е една от най-силно защитените райони в Кения. Там с туристите работят опитни рейнджъри и водачи, които карат посетителите да се чувстват сигурни и да се насладят на пътуването си. Животните са свикнали с джиповете и не ги възприемат като плячка или заплаха.

Другата голяма атракция в района е разходката с балон. Тя започва по изгрев слънце. Ако имате късмет, може да видите много животни от птичи поглед, дори такива в други страни, включително Танзания. Обиколката в резервата ни отвежда и в едно село на потомци на племето масай. Много от тяха все още живеят като номади, но приветстват посетители и ги потапят в автентичната атмосфера на ежедневието си. Срещу такса от около 20 долара, гостите може да видят типична къща отвътре и да се забавляват с местните песни и танци. А парите от таксата се използват за подкрепа на общността.

 

По публикацията: Силвана Димитрова