Нинова на преговорите с ПП: Нямаме намерение да тупкаме топката, имаме намерение да стъпим върху програмата(ВИДЕО)

84

БСП започна днес консултации за излъчване на правителство с „Продължаваме промяната“. „Имаме най-големия растеж в Европа на индустриалното производство“, заяви Кирил Петков

„На тази първа среща имаме да ви кажем четири неща – да ви благодарим и да отчетем, че като правителство досега свършихме много добри неща, оставяме страната във финансова стабилност, икономически растеж и с много добра социална политика. На второ място – загрижени сме за месеците, които предстоят, нови предизвикателства ни чакат и затова смятаме да положим усилия да съставим редовно правителство, трето – имаме намерение да стъпим върху програмата, която заедно изработихме и четвърто – нямаме намерение да тупкаме топката“, това каза в началото на срещата Корнелия Нинова, лидер на БСП.

„Работихме много конструктивно, особено относно социалната политика. Имаме най-големия растеж в Европа на индустриалното производство“, заяви Кирил Петков.

По думите му допълнителна политическа криза не трябва на България, 22 закона трябва да бъдат приети в следващите месеци.

„Важно е във всички аспекти на Плана за възстановяване да напреднем. Ще говорим за политики. Първата точка на програмата, която приехме, е приемането на новия закон за КПКОНПИ, антикорупционен закон, с номинацията на г-н Рашков“, допълни Кирил Петков.

Вчера президентът Румен Радев връчи третия мандат на „БСП за България“. От партията посочиха, че номинацията за премиер трябва да е от „Продължаваме промяната“ – най-голямата политическа сила в този парламент.

По публикацията работи: Станислава Гавазова