Любопитно

Лимоновата кора може да бъде в помощ при тежко заболяване, сочи проучване

Както всички знаем, лимоните имат множество ползи за здравето поради витамин С, който помага за укрепване на имунната система, помага на тялото да се бори с инфекциите и насърчава загубата на тегло.

Освен това съдържа вещества, които помагат за предотвратяване на рак, регулиране на кръвното налягане и дори се считат за косвено полезни за психичното здраве, тъй като помагат срещу стрес и депресия. Най-добрият начин да извлечете максимума от лимоните и тяхната кора е да ги замразите, настържете и консумирате, съобщават от bgnes.bg. Замразените лимони имат различен вкус от тези, съхранявани на стайна температура, поради разликите в нивата на киселинност. Замразяването на лимоните намалява тяхната киселинност, която ще се възстанови само когато плодовете се размразят.

Лимоновата кора съдържа 5 до 10 пъти повече витамини от лимоновия сок, така че определено трябва да се използва, а не просто да се изхвърли. Замразената кора има страхотен вкус, просто се уверете, че сте измили добре лимоните, преди да ги поставите във фризера.

Лимоновата кора придава уникален освежаващ вкус на храните и напитките. Вкусът ѝ е страхотен в салати, като основна съставка на сладолед или като добавка към този деликатес и дори върви добре със спагети. Важно е лимонът да е напълно замразен, преди да го приложите към храната, тъй като замразената кора има много по-добър вкус от обикновената кора. Ето защо все повече хора използват този готварски трик, така че опитайте го сами!

Замразената лимонова кора съдържа основни съединения, които укрепват имунната система, нормализират нивата на холестерола и според някои изследвания допринасят за предотвратяване на развитието на ракови клетки. Богата е на хранителни вещества като витамини А, В6, С и Е, желязо, цинк, калий, фибри и протеини. Тъй като хранителните вещества присъстват в голямо количество в лимоновата кора, важно е да я измиете правилно под течаща вода и след това да я дезинфекцирате със сода за хляб или ябълков оцет. Измийте отново с течаща вода и сложете във фризера за една нощ. Когато замръзне, настържете лимоните в стъклен буркан и върнете буркана във фризера, след което го използвайте според нуждите: като дресинг за салати, супи, сокове, дори и в домашно приготвени сосове.

Според изследвания лимоновата кора показва голям потенциал за премахване на токсините от човешкото тяло, а в някои страни като Индия се използва в храната на пациенти с рак. Базирайки се на практиката си, козметиците са на едно мнение, че лимоновата кора е отличен скраб, който не само премахва мъртвата кожа, но и я снабдява с влага.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Разкритие за Тодор Славков: Беше оставен сам в агонията си

Разтърсващи разкрития за трагичната смърт на Тодор Славков, внук на някогашния държавен глава Тодор Живков,…

преди 4 дни
  • България

Минималната заплата гони 1200 лева, държавата готви и пакет от социални мерки

Пострадалите от пожарите в страната ще могат да получат еднократна финансова помощ от държавата в…

преди 4 дни
  • България

Полицайски ескорт през тапата на Хемус спаси мъж с инфаркт

Полицаи спасиха мъж с инфаркт на АМ „Хемус“ ***Служителите на реда осигуриха „зелен коридор“ до…

преди 4 дни
  • България

България вече сече своите евро монети

Правителството форсира приемането на еврото, сеченето на монетите вече започна **Нови законови мерки предвиждат по-строг…

преди 4 дни
  • България

Мним водопроводчик в Русе идва за водомера, а си тръгва с парите

Мъж, представящ се за водопроводчик, извърши поредица от кражби в Русе, съобщиха от полицията, цитирани…

преди 4 дни
  • България

Катастрофа затвори Хемус в подстъпите към Витиня

Тежък пътен инцидент затвори АМ "Хемус" преди тунел "Витиня" ### Движението в посока Варна е…

преди 4 дни