Кола помете пешеходец в София, шофьорът е дал положителна проба за канабис

149

Пореден инцидент на пътя. Мъж е настанен в болница, с опасност за живота, след като беше блъснат на пешеходна пътека. Подробностите по случая все още се изясняват

Лек автомобил блъсна пешеходец в София. Инцидентът е станал  на бул. „Тодор Александров” и ул. „Димитър Петков”, съобщиха от NOVA.

Пострадалият е 38-годишен мъж, с 11 счупени ребра, 2 прешлена и пневмоторакс на белия дроб. Откаран е за преглед в Окръжна болница и вече е настанен където в реанимация. Пешеходецът е с опасност за живота, съобщиха от болница „Св. Анна”. Водачът на автомобила е с положителна проба за канабис. Той е отведен за кръвна проба във ВМА.

Пред полицаите шофьорът казал, че е употребил канабис преди два дни. Своевременно е откаран в болнично заведение за взимане на кръвна проба и урина. Мъжът обаче отказал да го направи.

Според информация, шофьорът, причинил катастрофата, се казва Адриан Х. и е шеф на „Левски“ – Запад. Пред екипа ни той призна, че е употребил канабис преди два дни. Той каза още, че това не е първият път, в който употребява марихуана, но не е знаел, че след два ни пробата му ще бъде положителна.

Според думите му той не чувства вина за инцидента, защото пешеходецът е пресичал на червен светофар. Инспектор Радослав Кръстев каза, че водачът не е отказал проба.

По публикацията работи: Силвана Димитрова