Костадинов: Трябва да има нови избори, които да представляват своеобразен референдум (ВИДЕО)

66

Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, след като приключиха консултациите с президента на България Румен Радев.

„Ние смятаме, че трябва да има нови избори, които са единственото средство за преодоляване на политическата криза, предизвикана от същите тези партии, които сега искат да решат политическата криза, като съставят ново правителство, което няма да издържи и няколко месеца, защото ние виждаме всеки ден в парламента как техните представители трудно се гледат, камо ли да си говорят, още по-камо ли да управляват държавата“, заяви Костадин Костадинов.

Трябва да има нови избори, които да представляват своеобразен референдум за бъдещето на България. Това е позицията на партия „Възраждане“ след консултациите при президента.

„Референдумът е дали България да е свободна държава или американска колония. Целта на сегашните управляващи е да ни въвлекат в украинския сценарий. Чака ни тежка зима, която може да бъде преодоляна чрез нормализация на отношенията с Русия. Трябва да избираме между две простички алтернативи наесен – война или мир. Няма право никой чужд посланик да се меси във вътрешните ни работи“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според него има смисъл от предсрочни избори.

„Изборите винаги променят ситуацията и ако приемем, че в българския парламент има партии, които са загубили легитимността си в обществото, а други са я увеличили и с оглед на сложността на времето, в което живеем, изборите ще дадат възможност на българските граждани ясно да се определят“, изтъкна той.

Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Това е вторият кръг консултации преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.