Политика

Карадайъ при президента: Въпросът е какво ще правим до предсрочните избори (ВИДЕО)

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа карадайъ, по време на провелите се консултации с президента Румен Радев. Според него избори ще има и те са необходими, но трябва да се помисли отговорно и как ще се действа, докато дойдат те

Днес президентът Румен Радев провежда консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото НС. Това е вторият кръг консултации преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

Проведе се и консултацията с ДПС.

„Вие вече декларирахте, че виждате изход от кризата в предсрочни избори, но вашата партия е натрупала опит и в парламентаризма и в управлението на страната, което предполага и една отговорност към българските граждани. Може ли, според вас, в настоящия момент на дълбока криза, страната да си позволи да остане без работещ парламент? Как вие виждате вашата роля за излизане от тази криза? Каква е вашата рецепта за намиране все пак на диалог, на консенсус, така че да предотвратим задълбочаването на тази криза, в период в който няма да има парламент – ако минем на варианта, който вие предлагате, и няма да има редовно правителство, което да може да взима стратегически решения“, това каза Румен Радев при откриване на срещата с представителите на ДПС.

„Наистина, намираме се в една и политическа криза, освен всичките други кризи, и социална, и икономическа, а и здравна криза се задава, инфлацията галопира. Енергийна криза вече е факт, така че в тази кризисна ситуация, в която се намира страната ни, вече имаме и политическа криза. Но ние още април месец заявихме, че формулата за съставяне на мнозинство в НС и сегашната власт, която е в оставка, е грешна. Политическата логика диктува тази власт, която е основана на омразата, противопоставянето, разделението и реваншизма, няма как да издържи. Тя ще падне рано или късно. още през април казахме, че ни предстоят предсрочни избори, но както и Вие казвате, ние сме отговорна политическа партия със скромния 32-годишен опит в българския политически живот последните 32 години в Демократична България“, заяви лидерът на ДПС.

„В такива ситуации винаги ДПС е играела своята отговорна роля. Сега ние заявихме, че, за да бъде променена формулата, по която се конструират изобщо процесите в политическия терен, са нужни предсрочни избори, нужна е нова основа, за да има нова къща. Предишната основа задава грешен модел. Крива къща задава.  Но докато се стигне до предсрочните избори, много е важно какво има да се прави и ние си носим нашата отговорност, не бягаме от нея. Така, че предсрочни избори ще има, но въпросът е кога и какво правим до предсрочните избори. Тези въпроси трябва да бъдат обсъдени“, заяви Карадайъ.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Пламена Сутева

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца