Хванаха младеж с криминално минало да шофира мотор след употреба на наркотици

99

Задържаха млад мъж в Софийско. Оказва се, че той е бил задържан от полицията преди. Този път обаче е решил да се качи на мотора си, след като е взел нужните му наркотици. Дори не е помислил и осъзнал последствията. Случаят продължава да се разглежда

Младежът, управлявал мотора е бил заловен да кара, след употреба на различни видове наркотици. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Той е бил привлечен към наказателна отговорност. На 12.07.2022 г. обвиняемият К.Л. шофирал мотоциклет, марка „Ямаха”, по ул. „Без име“ в гр. Банкя, общ. София, когато бил спрян за полицейска проверка. След направен дръг тест, става ясно, че К.Л. е шофирал след употреба на амфетамин и канабис.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1500 лева. Обвиняемият бил осъждан и преди. Предвид възможността да извърши друго престъпление, прокурорът е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

По публикацията работи: Силвана Димитрова