Историческо решение в РСМ днес: Парламентът ще се произнесе по „френското предложение“

42

Заседанието в парламента е насрочено за 13:00 часа днес, местно време. Към народните представители в местния парламент ще се обърне председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Протестите във връзка с т. нар. „френско предложение“ за начало на преговори за членство в ЕС не стихват

Очаква се днес парламентът на Северна Македония да се произнесе по т.нар. „френско предложение“ за начало на преговори за членство в Европейския съюз.

Според медиите в Скопие заседанието е насрочено за 13 ч., местно време. Към депутатите ще се обърне председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Парламентът подготви заключенията по предложението на френското председателство, предаде БНТ.

В интервю за македонска телевизия външният министър Буяр Османи посочи, че се спекулира с предложението и то се интерпретира грешно.

Лидерът на опозицията Християн Мицкоски призна, че парламентът може да одобри рамката, но изключи промяна в Конституцията.

В Скопие не стихват протестите срещу проекта, който, според опозицията, ще доведе до „българизация и асимилация“ на Северна Македония.

По публикацията работи: Пламена Сутева