Байдън: Ще вземем мерки Иран да не се сдобие с ядрено оръжие, ще направим всичко, за да ги спрем

381

Президентът на САЩ заяви, че елитния ирански корпус ще остане в списъка на терористите, дори това да значи че няма да има нова сделка. Президентът на САЩ коментира ядрената програма на Иран

Джо Байдън се закани, че ще вземе всички необходими мерки, Иран да не се сдобие с ядрено оръжие. Президентът на Съединените щати даде интервю за израелска телевизия в навечерието на официалното си посещение. Байдън се обяви, че Революционната гвардия на Иран ще остане в списъка на Съединените щати с терористични организации.

Това е една от причините, поради която не може да бъде постигнато ново споразумение между Запада и Техеран за иранската ядрена програма.

Американският президент каза още, че елитния ирански корпус ще остане в списъка на терористите, дори това да значи че няма да има нова сделка.

„Мисля че беше огромна грешка, че предишният президент изтегли Съединените щати от споразумението с Иран от 2015-та. Сега те са по-близо до ядреното оръжие, отколкото бяха тогава. Аз мисля, че е възможно едновременно да предотвратим Иран да се сдобие с ядрено оръжие и да постигнем ново споразумение с тях. Изложихме предложенията си на масата за преговори, сега Иран е на ход.“, каза Байдън, предаде Нова.

По публикацията работи: Станислава Гавазова