Атанасова след връщането на мандата: Няма формула за подкрепа в 47-ия парламент (ВИДЕО)

59

Това коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ, по време на изявление, след като бе върнат втория мандат на президента Румен Радев

След върнатия втори мандат на президента Румен Радев, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обясни, че с Радев са обсъдили предизвикателствата през следващите няколко дни, говорено е и за спешните законодателни решения.

„Считаме, че доверието към 47-ото Народно събрание е изчерпано, ясно е, че правителството падна с вот на недоверие. Не може според нас да се намери формула за подкрепа, каквато и да е, в рамките на 47-ия парламент. Ежедневната агония с това, че няма кворум, е съвсем очевидна”, заяви категорично Десислава Атанасова.

„Следваме Конституцията. След консултациите трябва да се връчи и третият мандат и след това да се положат всички усилия, макар че няма срок, съгласно Конституцията, нито изисквания коя парламентарна група ще вземе мандата. Предполагам нормалният срок ще се определи от групите, които ще участват в тези консултации“, заяви Атанасова.

„Ние нямаме нужда от разговори, защото сме казали своето становище“, допълни тя.