Убиецът на Милен Цветков с COVID: Отново отложиха делото му

109

Мъжът, виновник за смъртта на журналиста Милен Цветков, отново отърва кожата. Стана ясно, че мъжът е под карантина, а делото му се отлага чак за след няколко месеца. Очакват се нови подробности

Отново отложиха делото за катастрофата, която доведе до фатален край за Милен Цветков. Софийският апелативен съд отново не даде ход на заседанието по делото срещу Кристиан Николов.

Днес щеше да се проведе поредно заседание по делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Предишното заседание се проведе на 23 юни, но поради отсъствието на адвокат, се наложи то да бъде отменено. Новото дело е планирано за 6 октомври в 9:30 ч.

Единственият обвиняем по делото е Кристиан Николов, който на 4 март тази година беше признат от Софийски градски съд за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание в срок 9 години „лишаване от свобода“ което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години.

Знае се, че водачът на автомобила е бил под влиянието на 3 вида наркотични вещества, като и е шофирал с превишена в градски условия скорост. Той казва, че се разкайва за случилото се и, ако можеше би върнал времето назад.

От прокуратурата поискаха 15 години лишаване от свобода, но в крайна сметка се стигна само до 9 г. Припомняме ви, че на 19.04.2022 г. Милен Цветков загуби нелепо живота си, след като беше пометен от кола, докато чака в своя автомобил на червен светофар.

По публикацията работи: Силвана Димитрова