Приключи ремонтът на стадион “Спортист”: Ето какво е обновено

82

В началото на миналата седмица окончателно приключиха всички ремонтни дейности на стадион „Спортист“ в град Генерал Тошево, област Добрич. Работата по съоръжението е продължила малко повече от месец и половина и обхванала цялата външна част на сградата, където е разположена централната трибуна и козирката. Стойността на договора е в размер на 155 973,95 лв. с ДДС, като средствата са от капиталовата програма на Община Генерал Тошево. Това съобщиха от Община Генерал Тошево на своя официален уеб сайт.

След ремонта се обновиха високия и ниския покрив на сградата, смени се хидроизолацията, реконструираха се фасадите, отводни се целия покрив и се изгради мълниезащита, укрепи се и се шпаклова с минерална мазилка, демонтираха се старите плочи, създаде се нова конструкция за седалки и се поставиха нови такива. Около цялата сграда беше изградена настилка от бетонни плочи.

Благодарение на добро планиране и проектантско решение сградата е боядисана в бял цвят, а за контраст са ползвани специално направени орнаменти в червено, жълто и зелено – цветовете от знамето на Община Генерал Тошево. Седалките на централната трибуна са в бяло и червено. Те са монтирани така, че е изписана думата „СПОРТИСТ“, която е лесно четима от всяко място на терена. На козирката на съоръжението се чете надписът СТАДИОН СПОРТИСТ, който е разположен между гербът на общината, емблемата на футболния клуб и логото на частен благодетел, осигурил финансирането на надписа.

Ремонтът на стадион „Спортист“ придаде на сградата нов и модернизиран облик, а централната трибуна и новите седалки осигуряват максимален комфорт на феновете на отбора.

По публикацията работи: Силвана Димитрова