Предложение на ГЕРБ: Пределната цена за литър гориво да е 2,70 лв.

79

Това предложение внесе парламентарната група на ГЕРБ-СДС в деловодството на Народното събрание. Това обяви по време на брифинг Десислава Атанасова. По думите на народният представител Делян Добрев има три основни причини за високата инфлация в България и една от тях е цената на горивата

ПГ ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение за определяне на пределни цени на моторните горива. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова обяви това на брифинг в парламента.

От ГЕРБ предлагат пределна цена за литър гориво от 2,70 лв., като Атанасова уточни, че предложението е за бензин А95, газьол и метан, а предложението за таван на цените да е за периода 1 август 2022 г. до 31 декември 2022 г.

„Има три основни причини за високата инфлация в България – цената на електроенергията, цената на газа и цената на горивата“. Това заяви на брифинг на ПГ на ГЕРБ-СДС народният представител Делян Добрев, предаде БГНЕС.

Добрев подчерта, че експерти, журналисти и неопозиционни партии повтарят това, което ПГ на ГЕРБ-СДС каза преди един месец, а именно, че потребителите надплащат с 1 лев повече за горива и това струва 3,5 милиарда лева на година.

„Очевидно е, че проблем има, очевидно е, че правителството не може, но и не иска да се справи с него“, смята Добрев.

„Ние предлагаме да задължим МС да спре тази кражба от горивата, да възстанови нормалната цена от 2,70 лева на бензина и на дизела, при положение, че ние купуваме руски петрол, който и миналата година, и зимата, и есента, и пролетта, и последните 12 месеца не е променил цената си“, каза още Добрев.

По публикацията работи: Пламена Сутева