Надежда Йорданова обяви: Одобрен е нов законопроект (ВИДЕО)

145

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова обяви след заседание на Министерски съвет, че е одобрен законопроект за изменение и допълнение на Закона за домашното насилие. Тя обясни, че ще бъдат засилени мерките за  защита на жертвите на домашно насилие

МС е одобрил законопроект за изменение и допълнение на Закона за домашното насилие. Това обяви правосъдният министър Надежда Йорданова, като подчерта, че това е била една от мерките, включени в коалиционното споразумение.

„Засилваме защитата на жертвите на домашно насилие, като увеличаваме обхвата на тази защита. Правим тази защита по-достъпна, по-бърза. Същевременно даваме възможност на безплатна правна помощ в по-голяма част от производството. Увеличаваме мерките за защита, като въвеждаме нови мерки”, обясни тя.

Надежда Йорданова обяви още, че се въвежда национален орган, който да координира и следи изпълнението на всички политики, свързани с домашното насилие. „Държавата се ангажира да изгражда и подкрепя убежищата за защита, за да имат жертвите на домашно насилие достъп”, добави правосъдният министър.