Доклад пред ЕП: Снимките на Борисов със златните кюлчета са манипулирани

289

Председателстващият на комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент (ЕП) и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски, обяви, че снимките с експремиера Бойко Борисов са манипулирани, като до този извод се стига след направена независима петорна експертиза

Кадрите на златните кюлчета и парите, заснети в спалнята на експремиера Бойко Борисов са манипулирани. До това заключение стигна полският евродепутат Томаш Здеховски, оглавявал мисия на Европейския парламент у нас.

Тази информация е установена от независима петорна експертиза и е предоставена от главния прокурор Иван Гешев на Комисията по бюджетен контрол. Сведенията са поискани от евродепутати, участвали в нейна мисия в България през април.

„Експертизата показа, че снимките и видеото са манипулирани. Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите“, посочи Здеховски.

„Тази петорна компютърна експертиза показва, че снимките са били манипулирани, че резолюцията на част от обектите в снимките като парите и златните кюлчета се различава от тази на останалите обекти в снимките“, заяви евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков.

По публикацията работи: Пламена Сутева