Боряна Калейн спечели златен медал на Световните игри в САЩ

129

Боряна Калейн получи 34.400 точки за изпълнението си на обръч, с което грабна и златния медал на Световните игри в Бирмингам. Във финала на топка тя завърши пета

Боряна Калейн спечели златен медал на обръч от Световните игри в Бирмингам, САЩ. На топка българската представителка завърши на пето място. Състезателката от клуб „Левски Триадица“ игра много силно в квалификациите и влезе във финалите на двата уреда с първа оценка.

За изпълнението си на обръч Калейн получи 34.400 точки, с което грабна златния медал. След нея се нареди София Рафаели от Италия с 34.350 точки, а бронзът е за Фани Пигницки (Унгария) с 33.650 точки.

Във финала на топка Боряна завърши пета, допускайки грешки при изпълнението си във финала, предаде Bulgaria on air. Тя получи оценка от 31.150 точки. Златото отиде при Дария Атаманов от Израел с 34.900 точки.

Втората ни представителка в САЩ Ева Брезалиева остана извън финалите на тези два уреда, пише БГНЕС. Състезанието продължава тази вечер с квалификациите и финалите на лента и бухалки. Според правилата на Световните игри не се играе многобой. В турнира по художествена гимнастика се раздават медали само на финалите на четирите уреда – дисциплините, които не влизат в програмата на Олимпийските игри.

По публикацията работи: Станислава Гавазова