Незаконен риболов с ток изпрати двама в ареста

135

Задържани се оказват двама мъже, решили да използват по- специален метод за ловене на риба. Действието се развива около гр. Никопол в река Дунав. Чрез нетрадиционните си начини и помощта на една моторна лодка, те успявали да хващат шарани, които в крайна сметка след това са били върнати в реката

Днес от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) съобщиха за проведена специализирана полицейска акция от служители на сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Плевен и служители на ИАРА- Плевен.

От пост на официалната страница на ИАРА стана ясно, че на 8 юли в близост до гр. Никопол са задържани две лица извършващи незаконен риболов с уред на електрически ток. Въпросните двама са задържани за срок от 24 часа, като е образувано и досъдебно производство. Иззети са 2 бр. уреди за електроулов, ел. проводници, два броя кепа, моторна лодка с мотор и акумулатор. Продължава разследване по случая.

Едно от лицата е системен нарушител по ЗРА (Закон за рибарството и аквакултурите). Има съставени 13 бр. АУАН (актове за установяване на административни нарушения). През месец декември миналата година отново бил задържан за същото престъпление, със същата моторна лодка. По случая е образувано досъдебно производство.

По публикацията работи: Силвана Димитрова