Връхлита ни силна магнитна буря днес

2103

Магнитните бури влияят на много от нас, но има ли начин това да не бъде така и кои са датите през месец юли, на които се очакват подобни явления.

През юли се очакват два продължителни периода на магнитни бури, през които може да има слънчеви ветрове с различна интензивност. Пикът на магнитните бури е днес,  10 юли, когато може да достигне 4 от осем възможни точки, след което интензивността на слънчевия вятър постепенно ще започне да намалява, пише plovdiv-press.

Вторият период на магнитни бури се очаква от 14 до 23 юли. Той също ще бъде с различен интензитет, вариращ от 3-4 бала. Пикът му ще бъде на 23 юли, а от следващия ден до края на месеца магнитното поле на Земята ще влезе в равновесие, което ще се задържи до края на месеца.

През тези периоди хората може да страдат от мигрена, спад на кръвното налягане, здравето им може да се влоши значително и работата на сърдечно-съдовата система може да бъде нарушено.

Смята се, че по време на магнитни бури броят на инфарктите и инсултите се увеличава с 20%, наблюдават се изблици на психични заболявания, а при много хора се обострят хроничните заболявания.

За да се предпазите от влиянието на магнитните бури, е важно да наблюдавате времето на тяхното възникване, да рационализирате ежедневието си, да отделяте повече време за сън и да останете на чист въздух.