Задържаха убиеца на младия мъж, който беше намерен на центъра във Варна

529

В началото на седмицата с центъра на Варна в градинката на Археологическия музей беше открит труп с множество прободни рани. Днес вече има задържан по случая

В 11:30 в Окръжен съд – Варна, зала 109 на 1 ет. се гледа определянето на мярка за неотклонение на привлечения към наказателна отговорност за убийството в градинката на Археологическия музей.

Откриха труп на млад мъж във Варна

Задържаният за 72 часа е Петър Ш. на 37 години от Варна. За престъплението, за което е привлечен НК предвижда лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години. Петър Ш. има обременено съдебно минато, като последната му присъда е за средна телесна повреда, постановена от Районен съд – Варна, като изпитателният срок на условното му осъждане е изтекъл непосредствено преди престъплението на 4 юли 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Варна, съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за убийство, извършено в централната част на града. Към наказателна отговорност за престъплението по чл. 115 от НК е привлечен П.Ш. на 37 години от Варна.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. След като беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор, от днес обвиняемият е задържан под стража.