Асен Василев върна мандата неизпълнен: Радев коментира (ВИДЕО)

541

По-рано днес Василев и Петков излязоха на извънреден брифинг и обявиха, че не са постигнали успех при събирането на 121 депутати. Радев заяви, че следващата седмица ще обяви кога ще връчи мандата на втората по численост парламентарна група

Кандидатът за премиер на „Продължаваме Промяната” Асен Василев се срещна с президента на България Румен Радев, за да върне неизпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

По-рано Василев обяви на брифинг в Народното събрание, че не са успели да намерят 121 депутати, които да подкрепят евентуален кабинет на „Продължаваме промяната“. Именно затова са решили да върнат папката на президента неизпълнена.

„Преди една година гражданите повярваха, че България може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие от кабинета не може и не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждането на прозрачно и отговорно към гражданите управление. Вярвам, че мисията да променим страната ни е историческа и колкото да е трудна, българите ще го постигнем”, отбеляза Радев.

„През следващата седмица ще обявя кога ще връча мандата на втората по численост парламентарна група и очаквам това време да бъде оползотворено от правителството и парламента“, заяви държавният глава Румен Радев.

От партията на Бойко Борисов вече заявиха, че няма да правят опити за управление.