Шефът на КАТ комисар Тенев: Свършена е най-черната работа – Семерджиев няма да гази повече хора по улиците

326

Това обяви шефът на Столичната пътна полиция комисар Тенчо Тенев. Георги Семерджиев е хващан 6 пъти без книжка, има 80 отнети точки и е системен наркоман

Георги Семерджиев е хващан 6 пъти без книжка, има 80 отнети точки и е системен наркоман. Това обяви шефът на Столичната пътна полиция комисар Тенчо Тенев по време на изслушването му в Столичния общински съвет и подчерта, че те са си свършили работата, но Семерджиев така и не е осъден за провиненията му на пътя.

Комисар Тенев даде отчет за работата на дирекцията по отношение на затягане на конрола по пътищата.

Каза, че статаистиката е стряскаща и над 30% от водачите шофират под въздействието или на алкохол, или на наркотици.

За миналата година да шофират под въздействието на наркотици са хванати 128 водача. За тази година досега – 178. Водачите с алкохол в кръвта, заловени от „Пътната полиция“ миналата година са 238, тази само досега 298.

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев – шофьорът на джипа, който помете две момичета на тротоар в София. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Семерджиев беше задържан вчера, след като избяга от местопрестъплението, а малко преди полунощ е приведен в ареста.

Часове след тежката катастрофа обаче, той все още не е тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта. Задържан е за 72 часа и в момента се намира в Националната следствена служба, допълни Тодоров.

По думите му, формализмът в съдебната реформа води до това забавяне, но увери, че макар и часове след случилото се, пробите ще бъдат адекватни.

Този човек от месеци е издирван, никой не е знаел къде живее, допълни Тодоров.

Вчера влязохме по неконвенционален начин в неговото жилище, спазихме буквата на закона. Ще проведем разследването както повелява в момента НПК, ще съберем всички възможни доказателства, ще ги предадем на прокуратурата, категоричен е Тодоров.

Свършена е най-черната работа – това лице няма да гази повече хора по улиците, допълни Тодоров в ефира на БНТ.

На повторен въпрос защо се стига до толкова голямо забавяне във вземането на проби, той заяви, че законодателят „не си е мръднал пръста“, а законодателните предложения „понякога са идиотски“.

Автотехническа експертиза ще установи скоростта, с която Георги Семерджиев се е движел преди сблъсъка. По свидетелски показания, джипът се е движил с над 200 км в час.

По публикацията работи: Станислава Гавазова