Гюров: Борисов не носи отговорност за собствените си провали, а ги прехвърля. Той винаги излиза сух от водата

119

„Има една дума, от която ГЕРБ бягат като дявола от тамян – отговорност“, допълни Андрей Гюров от името на ПГ „Продължаваме промяната“

Бойко Борисов не носи отговорност за собствените си провали, а ги прехвърля на други. Той винаги излиза сух от водата. Има една дума, от която ГЕРБ бягат като дявола от тамян – отговорност. Това заяви в декларацията от името на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

„Когато пътищата са в тежко състояние след 12 г. управление, ГЕРБ и техният вожд хукват да броят дупки, вместо да се смирят и извинят. Когато енергетиката е в хаос, а некачествени ремонти вадят мощности от строя, те казват: Ето, новите управляващи са виновни, сякаш енергетика, която се унищожава 12 г. може да бъде изградена отново за 6 месеца. Държавната хазна с години се източваше, защото парите потъваха в аванси за несъществуващи магистрали, в сакове, чекмеджета, луксозни имоти“, заяви шефът на парламентарната група на ПП. И подчерта, че през това време задлъжнялостта на болници , общини и държавни предприятия се е увеличавала. Когато за месеци постигнахме рекордна събираемост, и спряхме кранчетата, ГЕРБ се уплашиха и внесоха абсурдния си вот на недоверие, добави още Гюров.

И се похвали с излишъка в хазната от повече от 1 млрд. лв. Той бил поставил окончателната присъда върху несъстоятелността на вота на недоверие.

По думите му атаките на ГЕРБ срещу Плана за възстановяване са поредната лъжа. „Да, господинът никога не е носил отговорност за своите, каза той по адрес на Бойко Борисов. „Той само ги прехвърля на други, за да излезе от водата сух. Но и на народа му омръзна да плаща сметките на Борисов и затова го свали от власт два пъти“, добави Гюров, с което си спечели аплодисменти от управляващата коалиция.

Той призова Бойко Борисов да се яви в пленарна зала и да обясни твърденията си или да се извини за разпространяването на лъжи.

По публикацията работи: Станислава Гавазова