Костадинов извънредно: Извежда разкрития за управляващите (ВИДЕО)

270

„Възраждане“ днес дава извънреден брифинг на тема: „Правителствената търговия на народни представители“. Лидерът на партията Костадин Костадинов заяви, че на трима депутати от „Възраждане“ са били предлагани „различни видове стимули“, за да може кабинетът на Асен Василев да получи подкрепа. Според него управляващите са престъпници и заслужават да „изгният в затворите“

На пресконференцията присъстват Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“, инж. Николай Дренчев – организационен секретар на ПП „Възраждане“ и народен представител от парламентарната група, Стоян Таслаков – депутат.

Трима депутати от „Възраждане” са съобщили, че с тях са се свързали представители на управляващите, за да им предлагат стимули, за да подкрепят кабинет на Асен Василев.  Това съобщи лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов на пресконференция на партията.

Костадин Костадинов обясни, че на депутатите са били предлагани „различни видове стимули“. „Всички тези опити да бъдат склонени наши народни представители, са били напразни“, отбеляза той и поясни, че извънредната пресконференция е именно, за да се покаже, че „настоящият парламент е достигнал дъното“.

Костадинов допълни, че управляващите са „престъпници и национални предатели, които трябва да изгният в затворите“.

„Въпреки напъните американските марионетки да съставят кабинет, ние това няма да го допуснем. Защото те превърнаха България в най-долнопробната американска колония в света“, заяви той.

Костадинов допълни, че премиерът в оставка Кирил Петков трябва да бъде подведен под наказателна отговорност не само заради националното предателство, но и за „ред други престъпления”.

Той се обърна към „свободните и независими“ депутати от ПП, БСП и ДБ, като ги призова, ако у тях има “все още грам съвест и човешко достойнство“, да станат независими депутати и да не подкрепят настоящия престъпен кабинет.

“Миналата седмица се завъртя изключително нечистоплътно името на една наша депутатка – Цвета Галунова. Няма да кажа кои хора са били търсени, какво им е било предложено. Факт е, че управляващите се опитват депутати, е неоспоримо. Миналата седмица на мен ми се наложи да проведа един такъв неприятен разговор с лицето Кирил Петков. Разговорът беше 15-минутен Лицето Петков ми се обади, за да поиска подкрепата ни за избирането на лицето Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ. Аз обясних няма да го подкрепим за тази длъжност – поради същата причина, поради която не подкрепяме практиката главният прокурор да определя прокурорите, които ще го разследват него…

Той го удари на молба и каза, че ако ние подкрепим Бойко Рашков, цитирам „Ние ще подкрепим вашия човек за заместник на Бойко Рашков“. Става дума за Бойко Атанасов. А нещото, което мразя в политиката, е изразът „Мой човек, наш човек, ваш човек“. Дори само заради това нещо лицето Петков трябваше отдавна да е влязъл в историята. Казах му, че Бойко Атанасов не е “наш човек“, че съм го виждал един-единствен път и че условието, което сме му поставили като евентуален председател на КПКОНПИ, да бъде три пъти по-взискателен към нашите представители. Защото ние не можем да си позволим никаква грешка и предатели и корумпирани да бъдат в организацията ни. Лицето Петков продължи: „Не, подкрепете ни, защото имате добра оценка за Рашков”.

Следващите 12-13 минути той повтаряше едно и също и каза, че ако не сме съгласни, ще говори лично с Бойко Атанасов да го убеди. Казах му – говори, с когото искаш, не съм началник на Бойко Атанасов, но го попитах – вярва ли че Бойко Рашков да бъде абсолютно безпристрастен в разследването на сегашните си колеги. И на този въпрос не получих отговор“, разказа Костадинов.

“Той отново заяви, че Петков повтарял „като латерна“. „Казах чу – нека да направим така – ако толкова харесвате Бойко Атанасов, нека той да бъде председател на КПКОНПИ, а Рашков да стане заместник. И на този въпрос отговор не последва. Лицето Петков е достатъчно интелигентно за да не ми предлага пари, особено по телефона. Но по този начин се процедира с всички останали народни представители“, отбеляза лидерът на „Възраждане“.
Вчера същото това лице Петков е казало на един от нашите народни представители, че иска нашата парламентарна група да изслуша тяхната програма. Отговорът е бил: “Ако искате да получите нашата подкрепа, имаме 5 плюс 1 условия“:

– Незабавно изтегляне на плана за въвеждане на еврото от 1 януари 2024

– Незабавно прекратяване на договора със САЩ за предоставянето на безплатни американски бази в България.

– Незабавно насрочване на референдум за членство на България в НАТО

– Незабавно насрочване на екип за предоговаряне членството ни в ЕС

– Вдигане на антируските санкции, вредни за българската икономика и нормализиране на дипломатическите отношения между двете страни

– Шестото условие, породено от поредното национално предателство на Петков – анулиране на ветото за приемане на Македония в ЕС.

„Това са нашите условия към националните предатели. Фактът, че те не искат да коментират политики, показа какви долнопробни престъпници управляват България. Тези хора тикат държавата към гражданска война, те са подкрепяни единствено и само от техните началници от резиденцията на американската посланичка. Тези долнопробни престъпници заплашват съществуването на българската държава”, заяви той.

„Нека някой не се чувства изненадан – ако тези субекти продължат да управляват държавата още малко, те няма да се поколебаят да осъществят украински сценарий в България. Предупреждаваме цяла България – това са терористи, с терористи не се преговаря, те се унищожават!“, заяви Костадин Костадинов.

Той отказа да отговори кои са именно депутатите, с които е бил осъществен контакт. Веднага след това те са му се обадили. „Важни са две неща – деянието само по себе си и причините. А причините са, че тези хора знаят какво ще им се случи, ако загубят управлението”.