Борисов извънредно: Най-мащабното купуване на гласове се провежда в българския парламент в момента (ВИДЕО)

64

Партия ГЕРБ дава извънреден брифинг днес в Централата на партията. Бойко Борисов обвини управляващите в момента, че са се вкопчили във властта. Той разкритикува правителството, тъй като провалило Плана за възстановяване, по негови думи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе данните от частичните местни изборите, спечелени от кандидат-кметовете на ГЕРБ.

„И в същото време пред очите на цялата българска общественост полицията да влиза масово по къщите и да казва, че не трябва да се гласува за ГЕРБ… Най-мащабното купуване на гласове се провежда в българския парламент в момента“, заяви Борисов.

„Така са се вкопчили в тая власт, че въобще не забелязват какво се случва около тях“, коментира още той.

„И това правителство, и служебното правителство буквално провалиха Плана за възстановяване. И вчера ЕК намали общата сума на безвъзмездните средства с корекция 978 милиона евра. По „трънския курс“ – над милиард и двеста-триста милиона. Загуба в името на „Промяната“. В същото време парите отиват при шест други икономики.

И това се обяснява от „титаните“ на новата икономическа политика с: „Еми, случват се такива неща“. Сега губите милиарди и това ви се струва нормално! Губят се милиарди от некадърност, от безотговорност. Даже не е модерно, безсмислено е по-точно да се обяснява как щяха да събират милиарди от кражби. Не само че не събраха, а продължаваме да губим и готовите пари, които благодарение на европейската солидарност имахме. Катастрофа“, заяви още той.

Бойко Борисов допълни следното: „Надуха ни главата със социалната си политика. При нас 50 лева си бяха 50 лева. А сега – чета статистиката и не мога да повярвам. Госпожа Нинова отиде да се снима с цените за хляба. Реколтата ни е прекрасна, цената на хляба би трябвало да падне от самосебе си“.

„А хаосът с 25-те стотинки? Крадат и това си е чиста подигравка. И тези хора в момента, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират депутати и купуват по 10 000 гласа на ден – по апартаменти, по лаборатории… И това става пред очите на „умните и красивите“, каза Борисов.

Той заяви, че по най-важните външнополитически теми опозицията е свършила работата на управляващите. Той визира РСМ и отбеляза, че „този път го проправи опозицията в България“: „И всички наши евроатлантически партньори го знаят това. С начина, по който се отнесоха с руските дипломати -пак ги подкрепихме в пълния обем. И днес един „титан на мисълта“ – ген. Атанасов каза, че ДПС не им пречела за депутинизацията. И пак ясно казвам – ние на 100% ги подкрепихме. Но не ми е ясно госпожа Нинова като обикаля структурите какво им казва на тях…“.

„Съдебната им реформа се сведе до това да сложат Бойко Рашков на КПКОНПИ. Само и само да им намерят постове. Трябваше да излезем от управлението, за да разберем начина, по който се водят тези процеси… Ние в момента само чуваме заклинания и купуване на гласове. Ще се продадат и то на базата на формулировката „Принципи“. На кои принципи – на инфлацията, да наслагаш свои хора в съдебната система, горивото да ти отиде на 4 лева, да купуваш скъп газ и хляб… Кои принципи всъщност им харесват? Един да ми кажат. Обаче се хванали в столовете там и няма измъкване. Това е в момента ситуацията“, заяви Бойко Борисов.

Томислав Дончев отбеляза на свой ред: „Ако по времето на нашето управление ЕК беше намалила парите с 578 млн., това щеше да доведе до колективна политическа истерия. И щяха да призовават не за оставка, а всички отговорни министри да напуснат България.

Делян Добрев коментира проблема с ДДС, който се отразява негативно не само на цената на хляба, но и на туризма, и на други сфери.