Политолог: Накрая ще се осъзнае, че този парламент не може да излъчи солидно работещо мнозинство (ВИДЕО)

64

Политолозите Христо Панчугов, Росен Карадимов и Светослав Малинов коментираха ситуацията около възможността да се състави правителство при връчения мандат на „Продължаваме промяната“

На въпроса дали ще може да се състави кабинет в толкова много условия, които трябва да бъдат съобразени и спазени, политологът Светослав Малинов отговори, че ако трябва да бъде честен – не. Това той заяви в ефира на БНТ.

„Но все пак някаква надежда се отвори, с оглед на това, че ПП прояви гъвкавост и оттегли своя кандидат, сегашният премиер. Но ми се струва, че след като се извъртят всички възможни аргументи, след като се изкажат всички политици, най-накрая ще се осъзнае, че този парламент не може да излъчи солидно работещо мнозинство“, допълни Малинов.

„Ситуацията е такава, че стабилно правителство не може да се направи. Дали срокът е реалистичен, т.е. дали може 6 месеца да се поддържа някакво плаващо мнозинство в парламента, около различна формула на управление, е трудно да се прецени към този момент“, заяви Панчугов.

„121 депутата, които да бъдат събрани от коалиционен формат, който няма мнозинство, това според мен не е работещо. Това не е солидна формула. Продължава да не се дефинира политическата формула на правителството“, коментира Карадимов.