Българската „изчезнала криптокралица“ е в списъка на 10-те най-издирвани лица на ФБР

531

Ружа Игнатова, известна като „изчезналата криптокралица“ е единствената жена, попадаща в списъка на 10-те най-издирвани на ФБР. Тя е в неизвестност от 2017 г.

Ружа Игнатова, известна още като „изчезналата криптокралица“, попадна в топ 10 на най-издирваните лица на Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ, съобщи BBC.

Тя е единствената жена в списъка на 10-те най-издирвани на ФБР.

Българката, за която се смята, че е на около 40 години, се издирва за предполагаемата й роля в провеждането на измама с криптовалута, известна като OneCoin.

Федералните следователи обвиняват „изчезналата криптокралица“, че е използвала схемата, за да измами жертвите за повече от 4 милиарда долара.

Тя е в неизвестност от 2017 г., когато американски служители подписаха заповед за арест и следователите започнаха да я прикриват.

ФБР предлага награда до $100 хил. за информация водеща до ареста на българката. Смята се, че тя пътува с въоръжена охрана и/или сътрудници. Игнатова може да е имала пластична операция или да е променила външния си вид по друг начин.
ФБР установило, че „УанКойн“ на практика няма никаква стойност и никога не е била защитена от блокчейн технологията, използвана при криптовалутите. Според федералната прокуратура компанията по същество била Понци схема, замаскирана като криптовалута.

Превод и редакция: Пламена Сутева