Симов от БСП изброи примери, които според него показват, че Петков взима еднолични решения

78

Според Александър Симов, Кирил Петков досега е вземал няколко еднолични решения: изгонването на руските дипломати, спирането на преговорите с „Газпром“, затварянето на небето за руски самолет, на пристанищата за руски кораби

„Ясно заявихме вчера, че ще се върнем на масата за преговори, ако кандидатът на „Продължаваме промяната“ е друг, а не Кирил Петков. Моето впечатление от цялостното му изслушване вчера е, че решението е взето еднолично“, каза в ефира на bTV депутатът от БСП Александър Симов.

Той даде и други примери за това, че Петков взима еднолични решения, които не съгласува с коалиционните си партньори. Например, спирането на преговорите с „Газпром“, затварянето на небето за руски самолет, на пристанищата за руски кораби.

„Това е трудно управление между четири различни партии и най-важното е диалогът В случая говорим за едно безпрецедентно решение, което няма аналог в дипломатическата история“, заяви Симов.

„Не може да кажеш, осигурявайки реципрочност, което е едно нормално дипломатическо действие, че имате три дни да си съберете багажа и да изчезвате“, допълни той.

Симов отново повтори, че проблемът е в липсата на комуникация и взимането на еднолично решения.

По публикацията работи: Пламена Сутева