Ганев, „Възраждане“: Василев е виновен, че няма да се отпуснат 14 млн. лв. за лечение на деца

„Поводът да свикаме тази пресконференция е изключително притеснителен и неприятен. Преди два дни беше приет бюджета на здравната каса. В зала бяха приети 14 милиона за деца. Бюджетът беше одобрен на здравна каса и ние останахме с впечатление, че сме направили нещо значимо“, започна Цончо Ганев, депутат от „Възраждане“

Какво се случи вчера обаче? Беше свикана извънредна среща на комисия за финанси. Аз разбрах по Вайбър. Качвайки се там точка 1 и единствена на дневен ред е , че тези пари няма да бъдат предоставени за тези деца.

14 млн. лева няма да бъдат отпуснати за лечение на деца в чужбина, поради „технически проблем“ от Министерството на финансите. За това алармира на брифинг в кулоарите на парламента Цончо Ганев, депутат от „Възраждане“.

Депутатите в момента продължават дебатите и гласуването на актуализацията на държавния бюджет.

„Ще има извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси, за да може да се вкара текст в заключителните разпоредби в актуализацията на Закона за държавния бюджет, за да може да се легализира това престъпление спрямо нашите деца. Кой в тази зала, който ще гласува „за“ това нещо“, попита народният представител.

„Това лично решение ли е на Асен Василев да отрежи пари, които не са минали без негово одобрение“, попита още депутатът. „Това е предецент на това правителство с бюджета, който прокараха. Ние от „Възраждане“ ще направим всичко възможно – ще пратим писмо до президента да върне тази част от бюджета, която се гласува в момента“, заяви още Цончо Ганев.