Балабанов: Кариерата на Кирил Петков като политик приключи

blank
Кадър: Bulgaria ON AIR

„Той се опитва да си осигури кворум с конкретни оферти към БСП“, заяви депутатът

Какъв знак е посещението на премиера Кирил Петков в стаята на БСП в Народното събрание?

„Опитва се да си осигури кворум с конкретни оферти към вече бившите си коалиционни партньори от БСП. До вчера му трябваха 6 човека, вече му трябват над 30, заради постъпките и грешките, които той сам допусна. Снощи беше последната вечер на Кирил Петков като министър-председател в парламента и ако въобще му е останал някакъв разум – това трябва да му бъде и последната вечер в политиката. Ако наглостта на Кирил Петков продължи и се яви да получи мандат утре, той сам ще убие възможността за каквито и да е разговори. Разчитаме на разума на народните представители да го убедят мандата да го получи друг човек“, заяви депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му от „Има такъв народ“ ще спазят процедурата.

„Комуникацията между нашата парламентарна група и колегите от другите групи е отворена. Ние от „Има такъв народ“ ще бъдем диалогични в името на това да има някакво практично решение, защото не е държавнически да се хвърля страната в поредния хаос“, допълни Балабанов.

„Когато споделяше с нас на ЖП гарата в Полша, нямаше конкретни аргументи. Той беше решил да изгони не 70, а всички руски дипломати. Политическата кариера на Кирил Петков приключи“, завърши депутатът от „Има такъв народ“.

По публикацията работи: Станислава Гавазова