Нинова категорична: Стопираме всякакви преговори с ПП за ново правителство (ВИДЕО)

274

В това е категорична Корнелия Нинова. Този ход на БСП е провокиран от обявеното от Кирил Петков решение за изгонването на 70 руски дипломати

„Стопираме всякакви преговори с „Продължаваме Промяната” за съставяне на ново правителство“, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след съвместно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на БСП. Причина за това е изгонването на 70 руски дипломати от страната.

„Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно в българската дипломатическа история. Това е на прага на скъсване на дипломатическите отношения. За нас то е абсолютно неприемливо и по начина, по който е взето, и по съдържанието, което се съдържа в него”, заяви Нинова. Тя е категорична, че решението е взето еднолично от премиера Кирил Петков. „Всеки, който твърди, че има решение на МС, като вицепрезидента Илияна Йотова, да го докаже”, каза Нинова.

БСП поиска закрито заседание на НС и изслушване на шефа на ДАНС. „Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. Влизаме в момента в залата и искаме закрито заседание на НС и изслушване шефа на ДАНС за доклада, който е изготвил и предоставил до този момент може би единствено на г-н Петков”, заяви Нинова.

От БСП ще поискат от президента да свика КСНС.

„Изказването му от сутринта е изключително тревожно. Ако президентът не знае, че има такъв доклад на ДАНС, то нещо категорично не е наред в държавата”, каза Нинова.