Ива Митева: Преговори ще има, но условието е Петков и Василев да не са в новия кабинет

132

По думите на Ива Митева това условие е оправдано, тъй като е имало успешен вот на недоверие срещу финансовата политика на Кирил Петков и Асен Василев. 

„Да, ще отидем на разговори, ще излъчим представители. Те знаят нашите условия – Кирил Петков и Асен Василев да не са в кабинета. Това е оправдано, защото имаше успешен вот на недоверие срещу финансовата им политика. Ние сме хората, които най-малко искат избори и ще направим всичко възможно да не стигнем до тях“. Това заяви Ива Митева, пише „24 часа“.

Тя призна, че е водила разговор с Петков, той я уверил, че това ще си остане между тях. На проведения снощи коалиционен съвет обаче премиерът обявил, че тя ще предложи група, която да води разговорите за подкрепа на евентуален кабинет.

„Премиерът в една демократична република не прави така. Разговори като независими народни представители не може да има. Когато приемем мажоритарна избирателна система и влезем като мажоритарни кандидати, може. Като сме влезли с пропорционална система няма как. На който не му изнася – да напусне ПГ и НС. Всичко друго е лъжа и фалш“, посочи Митева.

По публикацията работи: Пламена Сутева