Костадинов: Нашата цел е да спечелим изборите и да управляваме самостоятелно (ВИДЕО)

554

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадин, след консултацията с президента Румен Радев, заяви, че най-доброто решение за излизане на България от политическата криза, са предсрочните избори. Той допълни, че „Възраждане“ не се стреми към коалиционни партньори, а към това да стане първа политическа сила

„Колкото е възможно по-скоро, толкова по-добре за България“, каза Костадинов по отношение на нуждата от нови избори според него.

Ще се правят опити с първия мандат да се състави правителство. Ще се търсят още допълнителни 6 гласа. На журналистически въпрос дали това е възможно, Костадинов отговори следното:

„Парламентът не е тържище, нито пък битпазар. Ако беше така, за да се купуват още два, три, четири, пет, шест гласа, може би щеше да се получи, но дори и да стане в хипотеза, което няма как да се случи, едно подобно правителство ще бъде агония и обида за българския народ“

Костадинов заяви, че от „Възраждане“ категорично са за машинния вот, но с уговорката, че трябва да има контрол на хартиените отрязъци.

„Конфигурацията, за която работи „Възраждане“ е самостоятелно управление на „Възраждане“. Това е нашата цел. Нашата цел е да спечелим изборите и да управляваме самостоятелно. Да бъдем първа политическа сила и най-накрая да дадем  ясна и категорична отговорност за управлението на България, а не да си измиваме ръцете с коалиционни партньори“, заяви лидерът на партията.

„Единственият коалиционен партньор на „Възраждане“ е българският народ“, добави той.

Костадинов обвини ПП, че протакат време, в конкретния случай това с консултациите не се получи, каза той.

Според него трябва да се предоговорят условията за членство в Европейския съюз, а ако това не се случи, да се проведе референдум за членството на страната в блока.

На разговори днес бяха още представители на „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. „Продължаваме промяната“ и БСП отложиха консултациите докато не бъде приет бюджета на държавата.