Издирват се оцелели след ракетния удар по търговски център в Украйна(ВИДЕО)

293

Загиналите са най-малко 18 души. „Руският удар срещу търговския център е един от най-дръзките терористични актове в историята на Европа“, заяви президентът на Украйна

Пожарникари и войници продължават да издирват оцелели сред развалините на търговския център в Кременчук. В понеделник руски ракети удариха сградата. Загинали са най-малко 18 души. Ранените са десетки, предаде Нова. В момента на атаката в търговския център е имало над 1000 души.

16 души са загинали при ракетен обстрел в Украйна: Зеленски обвини Русия в тероризъм

В обща декларация на срещата си в Германия, лидерите на Г-7 определиха руския ракетен удар като „военно престъпление” и „отвратителна” атака. Те уверяват още, че президентът Владимир Путин ще бъде държан отговорен за нея.

А държавният глава на Украйна Володимир Зеленски подчерта, че ударът не е случаен.

„Руският удар срещу търговския център е един от най-дръзките терористични актове в историята на Европа. Спокоен град, обикновен търговски център. Вътре е имало жени и деца, обикновени цивилни. Преди сирените за въздушно нападение там е имало около хиляда души. За щастие, много хора са успели да избягат. Само абсолютни психотерористи, които не би трябвало да имат място на земята, могат да изстрелват ракети по такъв обект. И това не е случаен, а точно насочен удар”, каза президентът на Украйна.

По публикацията работи: Станислава Гавазова