Карадайъ след консултациите при Радев: Нормално е да си вземем поука (ВИДЕО)

126

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите с президента Румен Радев. По негови думи следва да се вземе поука от последните 12-13 години

„При наличието на толкова много кризи, от политическа гледна точка е нормално властимащите и опозицията да са в диалог, за да се решават проблемите на гражданите и да се решават кризите“, сподели пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, като това се случи след края на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство.

,,Последните дни видяхме, че в управляващата коалиция не е имало диалог. Няма как да излъчим стабилно и отговорно правителство, нормално е да си вземем поука от уроците от последните 12-13 години, да застанем отговорно пред българските граждани, да предложим своите платформи и да кажем какви са ни целите“, апелира Карадайъ.

Лидерът на ДПС изрази мнение, че еднопартийно управление в рамките на този парламент няма да има, и призова партиите да заложат на диалога преди изборите.

Това Народно събрание е погрешно конструирано, затова трябва да се обърнем към избирателите с нови идеи, подчерта още председателят на Движението за права и свободи.