ДПС на консултация за съставяне на правителство при президента (ВИДЕО)

112

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи отказа на „Продължаваме промяната“ и БСП да влязат на консултация, като неуважение

„Това е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ при консултациите при президента.

Преди да влязат при държавния глава от Движението, Карадайъ коментира и отказа това да направят от „Продължаваме Промяната” и БСП.

„Неуважение към Конституцията и институциите в страната и отказ от диалог“, заяви Карадайъ.

„Отговорното отношение на вашето движение към етническия мир е факт, винаги сте апелирали за диалог. Но България очаква еднакви усилия от всички партии в борбата в корупцията. Вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство”, каза Радев.

„Очаквам отговорна работа от 47-ото НС. Надявам се партиите да влязат в градивен диалог”, каза президентът. Карадайъ обаче отхвърли тази възможност и каза, че трябват нови избори.

Според Карадайъ „Трябва отново да се обърнем към избирателите. В следващия парламент да влезем не с омраза, а с нашите ценности, цели и предложения за приоритетите на държавата“.