Днес е голям празник. Вижте как ще се отбележи

161

Днес отбелязваме Международният ден на моряка. Морските ни гардове Варна и Бургас ще отбележат подобаващо паметната дата. 

Международният ден на моряка – 25 юни – ще бъде отбелязан във Варна и Бургас. Честването в морската столица започва на 24 юни, когато от 18:00 ч ще бъде отрит Националният конкурс „Диря в морето“. На 25-и в района на Морската гара ще се проведе традиционното “Морско кръщене”.

Празникът ще продължи с концерт в Зала 1 във Фестивалния и конгресен център. В него ще участват група „Д2“, Данчо Караджов, Стенли, Духовият оркестър на ВМС и Теди Генов, който ще изплъни песни на Валентин Петранов. По време на концерта ще бъдат наградени лауреатите в Националния конкурс „Диря в морето“. Началото е от 19 часа, а входът е свободен. Събитията ще продължат и на 26 юни. От 17 часа в зала „Пленарна“ в община Варна ще бъдат наградени призьорите в конкурса „Детско море“, предаде БНР.

Международен морски форум „Синьото бъдеще – наша отговорност BeFOR_BeGREEN” ще се проведе в Бургас, по повод Деня на моряка. Форумът започва в 10 часа в сградата на Международния конгресен център, която се намира в пристанище „Бургас“. Съорганизатор на събитието е Българската асциациция на морските капитани.