Костадинов за напусналата „Възраждане“ депутатка: До вчера се притеснявахме много за нея да не стане инвалид (ВИДЕО)

238

Както Ви съобщихме по-рано, Елена Гунчева информира, че напуска НС и партията на „Възраждане”. Лидерът на партията Костадин Костадинов коментира случилото се във Фейсбук. Костадинов заяви, че е изключително изненадан от това, което е чул тази сутрин. По негови думи до вчера са се притеснявали за нея изключително много, защото миналата седмица тя обяснявала, че се намира в изключително тежко състояние

Публикуваме цялата позиция на Костадин Костадинов, без редакторска намеса:

„Отцепленията и разцепленията хич да не плашат. Що да правим, когато сме си българи и от една обща болест страдаме – колкото капи, толкова и капитани“ – Гоце Делчев”, отбеляза той.

„Вчера стана ясно, че се оформи нова коалиция в парламента – ПП, ДПС, ДБ и ГЕРБ. Тази коалиция прие да се вдигне ветото над преговорния процес с Македония, което днес трябва да се обсъжда в парламента. И снощи, изненадващо, една вече бивша депутатка от Възраждане, е изживяла катарзис по отношение на организацията и политиката ни. Мисля, че и за слепците е ясно защо се случва това”. Това написа лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов в личния си профил във Facebook.

„Това, разбира се, няма да ни спре днес да защитим българската позиция в Народното събрание, нито ще спре Възраждане да управлява страната самостоятелно. Атаките и клеветите срещу нас ще стават все по-силни с всеки изминал ден. Което ни показва само и единствено, че сме на прав път”, добавя лидерът на „Възраждане”.

„Бях изключително изненадан, да не кажа шокиран, сутринта от това, което чух, защото буквално до вчера вечерта се притеснявахме изключително много за г-жа Гунчева да не би да стане инвалид, защото миналата седмица тя ни обясни, че се намира в изключително тежко състояние. Каза, че не може да излиза от дома си, да пътува, трудно се придвижва до лекар. Не бяхме сигурни дали ще успее да дойде за вота на недоверие. Писах й, тя ми отговори и ми изпрати снимки, на които се твърди, че показва нейното лошо физическо състояние”, заяви Костадинов за Нова телевизия.

„Оказа се, че вчера, след като мина гласуването във Външна комисия за вдигането на ветото над Северна Македония, при оформянето на тази шокираща за много хора нова коалиция между ДПС, ДБ, ГЕРБ и ПП по отношение на Северна Македония явно може би сега целта е да се отклони вниманието от това, което днес ще се коментира в залата”, каза още той.

Костадинов коментира твърденията на Гунчева, че пред стаята на „Възраждане” често е идвала Десислава Атанасова. „Пред стаята ни често има десетки журналисти. Ако имаше нещо подобно, то щеше да се види. Тези думи не отговарят на истината, най-малкото защото в повечето случаи гласуваме по съвсем различен начин”, посочи лидерът на „Възраждане”.

„Това, което се случва в момента, се случва няколко часа, след като беше ясно показано, че в парламента се оформя нова коалиция между ДПС, ДБ, ГЕРБ и ПП. В момента, в който ще се коментира днес въпросът за вдигането на ветото над РСМ, който смятам, че за 100% от българите е еднозначен, се създава изкуствен скандал”, смята депутатът.

По публикацията работи: Пламена Сутева