Рамадан Аталай: Вчера гласувах в подкрепа на вота, но системата в пленарната зала отчете друго

614

Това заяви Рамадан Аталай от ДПС, по отношение на вчерашното гласуване на вота на недоверие срещу правителството. Той също каза, че Пеевски е диалогичен човек, за разлика от Петков и е можело да проведат разговор и да се разберат кой е виновен кой не. Този коментар Рамадан Аталай направи по повод думите на Кирил Петков, че е имало намеса на Делян Пеевски при свалянето на кабинета

Делян Пеевски е диалогичен човек, за разлика от господин Петков – можеше да седнат и да си направят един разговор и да се разберат кой е виновен кой не. Така Рамадан Аталай от ДПС коментира твърденията на премиера в оставка Кирил Петков за намесата на Делян Пеевски при свалянето на кабинета, предаде БНТ.

Аталай уточни, че при вчерашния вот на недоверие той е гласувал в подкрепа на вота, но системата в пленарната зала отчела друго.

„Нямаше объркване, най-малко аз мога да объркам нещата, но системата отчете погрешно. Но ми направи интересно впечатление – когато излязох на трибуната да обявя, че системата е обявила погрешно, всички – от „Да България“, от „Продължаваме промяната“…всички ръкопляскаха. И останах с впечатление, че и те са сгрешили. И си представих – представяте ли си, че всички са гласували за оставката на правителството?“ – заяви той.

Преди началото на парламентарното заседание Аталай заяви, че групата на ДПС е на линия и вярва, че всички, които смятат, че институциите трябва да работят, така че да са полезни на обществото, трябва да са в Народното събрание.

По публикацията работи: Пламена Сутева