Георги Свиленски: БСП няма да подкрепи френското предложение за РСМ

79
Снимка: Пресцентър на БСП

Това обяви Георги Свиленски от БСП, като поясни, че това няма да се случи докато не бъдат изпълнени ангажиментите, засегнати в договора от 2017 г. Той каза, че партията не би предала българските национални интереси

“Докато не бъдат изпълнени ангажиментите, засегнати в договора от 2017г., БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение”. Това заяви Георги Свиленски, председател на ПГ на БСП в изявление от кулоарите на парламента.

“Това не значи, че обсъждането в българския парламент трябва да спре. Ние няма да бъдем тези, които ще предадем българските национални интереси, ще ги отстояваме докрай”, каза още той.

“До края на седмицата трябваше да бъде приет бюджета на ДОО, за да може българските пенсионери да получат своите пенсии, това явно няма да се случи. Вероятно и бюджета на НЗОК няма да бъде приет. До края на седмицата трябваше да бъде приет и държавният бюджет. Той вероятно ще бъде бламиран и засипан с предложения, които ще го направят неизпълним”, обясни Свиленски и заяви, че “БСП ще работи и ще отстоява позицията на България докато функционира българският парламент”.

По публикацията работи: Пламена Сутева